Kwaliteit

Alle basisscholen in Nederland worden geïnspecteerd door het Ministerie van Onderwijs, door middel van schoolbezoeken. Ook worden de resultaten die de leerlingen behalen gemonitord. Uiteraard is dit niet de hoofdreden dat wij ook als school onze kwaliteit meten. Het werk dat wij doen staat in dienst van de kinderen. Vanwege die reden dragen wij er zorg voor dat de kwaliteit van ons onderwijs en van onze totale organisatie zo hoog mogelijk is. Om de kwaliteit te waarborgen hebben wij een aantal instrumenten ontwikkeld die eraan bijdragen dat wij onszelf in het continue en dynamische proces van ontwikkeling blijven voortbewegen. We evalueren de school als geheel iedere twee jaar door middel van een groot tevredenheidsonderzoek dat wordt afgenomen bij kinderen, ouders en het team. We hebben dit in het voorjaar van 2017 uitgezet. Een samenvatting treft u aan bij de link: tevredenheidsmeting. We zijn trots op de resultaten!

Op kindniveau analyseren we na iedere toets of de resultaten liggen op het niveau dat van het kind mag worden verwacht. Indien nodig wordt hier actie op ondernomen. Twee keer per jaar presenteren we als team de reaultaten van onze groepen, we delen waar we trots op zijn en bekijken samen op welke manier we ons onderwijs nog kunnen verbeteren.

We willen als team samen verantwoordelijk zijn voor ONZE leerlingen. Ook op het niveau van Alpha Scholengroep is er een instrument om de kwaliteit te toetsen.

Dit alles wordt gedaan vanuit de plan-do-check-act strategie.

In maart 2015 heeft de inspectie onze school bezocht.

Volgens de nieuwe normering hebben we toen het predicaat 'goed' gekregen. We hebben dit gekregen vanwege de goede kwaliteit van de lessen, het veilige en uitdagende leer- en schoolklimaat en de intentie voortdurend aan de kwaliteit van het onderwijs te werken en daar waar nodig te verbeteren.

We zijn trots op dit rapport.

Bekijk hier het volledige inspectierapport.