Biddag 10 maart

Vandaag vieren we dat het biddag is. We bidden dan voor een goede oogst voor het nieuwe jaar. Genoeg, gezond eten en drinken voor iedereen op de wereld. 

Maar ook voor “arbeid”. Dat ouders werk hebben, om zo genoeg geld te verdienen om eten en drinken, het huis, kleding, enz. te kunnen betalen.

In deze tijd van Corona kunnen we ook voor andere dingen bidden. Wat zou nog meer kunnen?

(zieke mensen, dokters, …..)

 We merken en horen ook op de televisie en lezen in de krant, dat veel mensen het moeilijk vinden om de Corona-regels goed te blijven volgen. Veel mensen voelen zich eenzaam en soms verdrietig. Ze willen dat alles weer wordt zoals voor Corona.

Ze zijn ongelukkig.

 Jezus leerde ons om samen te delen. Eten en drinken kun je delen. Kleding, speelgoed en andere spulletjes ook. Maar kun je geluk ook delen? En wat is geluk eigenlijk?

Wij gaan proberen om het geluk te delen met heel veel mensen.

Toch een lichtpuntje in deze nare tijd.

 Wij als ’t Honk gaan 2 stenen mooi beschilderen.

1 steen mogen de kinderen zelf houden of aan iemand geven die zij een geluksmoment wil  bezorgen.

De andere steen, leggen  ze met vader of moeder, op een plekje ergens in het dorp. Iemand die de steen vindt mag hem mee naar huis nemen. Die persoon ontvangt een geheim geluksmomentje van jou. Als ze hem een tijdje gehad hebben, mogen ze hem eventueel zelf ook weer neerleggen en het geluk weer doorgeven. Op deze manier geven en delen we toch een stukje geluk aan andere mensen.

We hopen dat we veel mensen in de gemeente Kapelle en omstreken een klein stukje geluk kunnen geven.