viering biddag

Op woensdagochtend 9 maart vierden we biddag op school. Alle groepen gingen langs deze 4 workshops:

- Van graan tot brood: Hier leerden we hoe onze boterhammen nu eigenlijk in onze broodtrommels terecht komen. Dat begint natuurlijk met een boer die het land bewerkt zodat er graan kan groeien. 
- Van koe tot melk: Hier leerden we wat er allemaal nodig is voordat we een glas melk kunnen inschenken. Ook leerden we dat het eindproduct bestaat uit veel verschillende zuivelproducten. 
- Van zaadje tot fruit: Hier leerden we dat de kweker een fruitboom kweekt en we leerden hoe appels worden geteeld. 
- Stichting Jarige Job: Ook aan deze viering werd een goed doel gekoppeld. Deze keer is er gekozen voor stichting Jarige Job. Ieder jaar vieren meer dan 80.000 kinderen in Nederland hun verjaardag met behulp van Stichting Jarige Job.
Het was voor veel kinderen een eyeopener dat het, ook in Nederland, niet altijd vanzelfsprekend is om je verjaardag te kunnen vieren. 
We willen u hartelijk bedanken voor uw bijdrage! Op de dag zelf is er €839,96 opgehaald. Later die week is dit nog opgelopen tot ruim €1000! 
Na elke workshop konden de kinderen in 3 vensterruiten tekenen wat ze gehoord of gezien hadden. Vervolgens bedachten we samen waar we voor konden bidden. 
In de klassen is bijvoorbeeld gebeden voor zon, regen en een voedingsrijke grond. Dit is tenslotte nodig voor melk, fruit en brood. Verder werd er gebeden voor de kinderen die gebruik maken van Stichting Jarige Job. Tijdens het bidden bleek ook maar weer hoe de situatie in Oekraïne leeft bij de (bovenbouw) kinderen, want ook dat hadden veel kinderen opgeschreven. 
We kijken terug op een geslaagde biddagviering.