Groep 1/2 L/C

Welkom bij groep 1/2 L/C,

 

Op maandag en dinsdag staat juf Cobi voor de klas.

Juf Lizanne werkt woensdag, donderdag en vrijdag in deze klas.

Juf Judith is onze stagiaire. Zij werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

Afgelopen weken hebben wij volop gewerkt over de herfst! Ons leerplein stond weer bomvol leuke activiteiten voor de kinderen. Zo kon er herfstsoep gemaakt worden in het herfsthuis, met herfstmateriaal gebouwd en gewogen worden en hebben we een herfstboom geschilderd voor in ons portfolio. De moeder van Sam had voor ons allemaal een pompoen meegebracht die we mochten beschilderen. 
Ook zijn we naar het bos geweest. De natuurouders hadden daar voor ons een leuk kabouterpad neergezet. Hier konden we onder andere spinnenwebben maken van kastanjes en wol. Afgelopen week zijn we ook op zoek gegaan naar de herfst in het bos, met een eierdoos waarin we alles konden verzamelen.
In de kring hebben we rekenactiviteiten gedaan met herfstmateriaal, zoals eikeltjes tellen en eerste/middelste/laatste met bladeren. Ook hebben we een relatiecirkel gemaakt over de herfst.
Herfstliedjes die we hebben geleerd zijn: 5 herfstblaadjes, rikketikketik, pak je laarzen.

Het nieuwe schooljaar is begonnen. 

Ons nieuwe thema is "Agent en Boef". 

Boef haalt allerlei grappige boevenstreken uit. Het is wel duidelijk dat er regels moeten komen. Niet alleen voor boef, maar ook voor de kinderen en de leerkrachten. Een superleuk thema bij het begin van het jaar.

 

Verder besteden we nu ook aandacht aan het thema van de Kinderboekenweek.

Het thema is :Vriendschap.

Volgende week vrijdag 12 oktober willen we de kinderboekenweek afsluiten samen met de ouders.

U bent van harte welkom van 13.30 tot 13.45 uur. U komt toch ook?