Groep 1/2 M/C

informatiebrief groep 1/2

 

Via bovenstaande link treft u informatiebrief aan over de groepen 1/2.

Hierin staat wat we doen in groep 1/2 en praktische info.

Ik ben Cobi van de Vrie en woon in Kapelle. Ik ben getrouwd met Quinten en we hebben een zoon en een dochter. Na heel lang op een piepkleine basisschool te hebben gewerkt, werk ik nu voor het vierde jaar met heel veel plezier op ‘t Honk.

 

Ik sta op maandag en dinsdag voor de groep.

Ik ben Margriet Kloosterman. Ik werk al ruim 20 jaar met veel plezier op ‘t Honk. Ik ben getrouwd met Jan en we wonen in Kapelle. We hebben een dochter van 25 jaar en een zoon van 22 jaar oud.

 

Ik sta op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep.

Vandaag vieren we dat het biddag is. We bidden dan voor een goede oogst voor het nieuwe jaar. Genoeg, gezond eten en drinken voor iedereen op de wereld. 

Maar ook voor “arbeid”. Dat ouders werk hebben, om zo genoeg geld te verdienen om eten en drinken, het huis, kleding, enz. te kunnen betalen.

In deze tijd van Corona kunnen we ook voor andere dingen bidden. Wat zou nog meer kunnen?

(zieke mensen, dokters, …..)

 

 

We merken en horen ook op de televisie en lezen in de krant, dat veel mensen het moeilijk vinden om de Corona-regels goed te blijven volgen. Veel mensen voelen zich eenzaam en soms verdrietig. Ze willen dat alles weer wordt zoals voor Corona.

Ze zijn ongelukkig.

 

Jezus leerde ons om samen te delen. Eten en drinken kun je delen. Kleding, speelgoed en andere spulletjes ook. Maar kun je geluk ook delen? En wat is geluk eigenlijk?

Wij gaan proberen om het geluk te delen met heel veel mensen.

Toch een lichtpuntje in deze nare tijd.

 

Wij als ’t Honk gaan 2 stenen mooi beschilderen.

1 steen mogen de kinderen zelf houden of aan iemand geven die zij een geluksmoment wil  bezorgen.

De andere steen leggen ze samen met papa of mama, op een plekje ergens in het dorp. Iemand die de steen vindt mag hem mee naar huis nemen. Die persoon ontvangt een geheim geluksmomentje van jou. Als ze hem een tijdje gehad hebben, mogen ze hem eventueel zelf ook weer neerleggen en het geluk weer doorgeven. Op deze manier geven en delen we toch een stukje geluk aan andere mensen.

We hopen dat we veel mensen in de gemeente Kapelle en omstreken een klein stukje geluk kunnen geven.

 

 

Op dit moment hebben we het thema "Samen kunnen we alles". Het verhaal gaat over bever, egel en beer. De burcht van bever stort in en hij raakt gewond. Beer en egele gaan hem helpen om de burcht weer te repareren.

We hebben in de klas een beverburcht en allerlei opdrachten rondom dti thema.

Verder is er een reparatiehoek. Kinderen morgen daar oude apparaten ontmantelen en ontdekken wat er nu allemaal in zo'n apparaat zit.

Heel interessant om dit te doen. 

 

Ook leren we een beverburcht te bouwen. We hebben takken en lekker modder. Er worden al hele mooie burchten gebouwd.

 

 

 

Na het thema dierentuin en dino's was de herst aan de beurt.

We hadden een bos op het leerplein. Verder allerlei opdrachten rondom dit thema.

We leerden wat een bolster was en nog veel meer over dit seizoen.

Ook gingen we op stap. Lekker het bos in en samen met ons papier zoeken naar allerlei herstspulletjes.

We hebben een gezellige en leuke groep. Een groep die goed kan samen spelen en werken.

Op dit moment hebben we 23 kinderen.

We hebben net het thema dierentuin afgesloten. De kinderen konden de dieren bezoeken maar ook verzorgen. Soms moest er zelfs poep worden opgeruimd!

Daarin was ook de Kinderboekenweek verwerkt. We hebben toen veel geleerd over de dino's. Dit aan de hand van het geweldige prentenboek "het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal van de dino's" van Guido van de Genechten. Een ontzettend leuk boek dat begint met een kip die zegt dat hij familie is van de dino. Is dat waar? Vraag het maar aan de kinderen. Het was verbazend hoe sommige kinderen zoveel soorten dino's kenden. Een leerzaam onderwerp ook voor de juffen.

 

Ook hebben we een leuk liedje geleerd over de dino. Kijk en luister naar de video.