Groep 1/2 MM

Aan het begin van het schooljaar hebben we via de mail de belangrijkste informatie van de groep gestuurd.

U kunt dit hier teruglezen.

 

Ik ben Margriet Kloosterman. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag.

Ik werk al bijna 18 jaar met veel plezier op ‘t Honk.

Ik ben getrouwd met Jan en we wonen in Kapelle samen met onze 2 kinderen van 24 en 21 jaar oud. 

 

Mijn naam is Märylein van Liere. Ik werk op donderdag en vrijdag.

Ik woon al heel lang in Biezelinge samen met  Ad, moeder van 3 dochters en oma van 3 kleinzonen.

Inmiddels werk  ik al 10 jaar op het Honk als duocollega van Margriet en naast groepsleerkracht ben ik ook de school counselor/vertrouwenspersoon op ‘t Honk.

Elke week vertellen wij verhalen uit de bijbel. Bij het "kopje"voor ouders en dan godsdienstonderwijs kunt u lezen welke verhalen wij nu vertellen en vindt u diverse liedjes die we met de kinderen zingen. 

Op dit moment staat het thema "Herfst"centraal. We hebben het prentenboek "Wat nu Olivier"voorgelezen. Een superleuk verhaal over een beertje dat achter een geel herfstblad rent. Maar wat gebeurt er dan? Hij raakt verdwaald. Hoe kan hij de weg weer terugvinden? 

 

Verder leren we liedjes over de herfst, rekenen met kastanjes en bouwen met natuurlijk materiaal. Ook van kapla maken we mooie dingen over de herfst. 

We hebben naar aanleiding van de kinderboekenweek gewerkt over het thema "vervoer". De themahoek was omgebouwd tot een garage waar de kinderen o.a. konden sleutelen aan een auto. Verder lag er allerlei gereedschap en bouten en moeren. Het was een groot succes.

 

Op dit moment werken we nog aan het thema "Mag ik meedoen". Het is een project over vriendschap, elkaar leren kennen en samenwerken.

Het prentenboek "mag ik meedoen"staat centraal. Eend wil graag bij een club, want je kunt nooit genoeg vrienden hebben! Maar met welk dier mag hij meedoen? Is dat met leeuw, olifant of slang? 

De kinderen zijn erg enthousiast over het boek. Rondom dit thema hebben we allerlei opdrachten aan tafels en in de hoeken.

Bijvoorbeeld een clubhuis bouwen in de bouwhoek, de getallenrij van slang afmaken en nog veel meer.