Groep 4

Wij zijn 27 leerlingen van groep 4. We hebben 2 juffen (juf Wanda en juf Annemiek). Wij wonen in het lokaal naast de keuken. Onze klas heeft een heerlijke bank en een groot balkon. Dit jaar gaan we een heleboel leren, we houden jullie op de hoogte!

 

We hebben al gewerkt aan onze klassenregels, die hangen op in het lokaal.

 

regels:

1.stop=stop

2.wij praten aardig tegen elkaar

3. wij helpen elkaar

4. wij vragen eerst of we iets mogen lenen of gebruiken

5. iedereen mag meedoen

6. wij luisteren naar elkaar

7. wij zorgen goed voor de spullen

 

Op woensdag 9 mei zijn de groepen 3 en 4 op schoolreis geweest. De bestemming was De Beekse Bergen.

Het was een superleuke dag!

Voorleeskampioen

 

Tijdens de kinderboekenweek hielden we een voorleeswedstrijd. Er waren 19 van de 27 kinderen die meededen. Het was lastig voor de jury want er deden veel goede voorlezers mee. Uiteindelijk is Binck de winnaar geworden.


Woordenschat

 

Elke week leren we weer nieuwe woorden. Om deze woorden goed te kunnen onthouden doen we vaak spelletjes of een coöperatieve werkvorm met de woorden. We deden bijvoorbeeld een keer, plaatje-praatje. Bij elk woord een plaatje tekenen. In het groepje moesten we de taken verdelen. Wie schrijft, wie tekent enz. Op deze manier oefenen we het samenwerken en natuurlijk de nieuwe woorden.

Paddenstoelen

 

Bij natuur werkten we de afgelopen weken over de paddenstoel. We hebben filmpjes gekeken en we hebben geleerd hoe alle onderdelen van een paddestoel worden genoemd. We hebben ook geleerd hoe een paddenstoel groeit. We hadden ook een practicum, in deze les hebben we in 2 tallen de champignons onderzocht. We hebben gemeten (hoed en steel), geroken, gevoeld, plaatjes geteld en natuurlijk geproefd.

 

 

CIOS studenten

 

Op vrijdag komen er altijd 3 CIOS studenten; meester Ian, meester Thomas en juf Tara. Zij geven ons de gymles. De CIOS studenten leren gym geven en wij leren gymmen. De juf is er ook gewoon bij en helpt soms mee of kijkt naar ons.

 

 

Woensdag 4 oktober is groep 4 op pompoenpad geweest. Het pompoenpad is in Geersdijk waar pompoenen gekweekt, verwerkt en verkocht worden. We gingen eerst door de kassen en vervolgens naar het land. We kregen uitleg van de heer Paul van der Zweep. Hij vertelde ons heel veel. Na de rondleiding op het land en in de kassen gingen we naar de zolder van de pompoenwinkel, hier hadden de natuurouders pompoen pannenkoeken en pompoensoep voor ons gemaakt. Dat smaakte heel lekker. Als laatste mochten we allemaal een pompoen uitzoeken en meenemen. Ze lagen nog op het land dus soms kwam Meester Paul met de snoeischaar om de gekozen pompoen los te knippen. Daarna wassen en droog maken en in de auto weer terug naar school.

 

 

 Voor meer foto's kijk bij foto/video.