Groep 4A

informatiebrief groep 4

 

Via bovenstaande link kunt u de informatiebrief van groep 4 openen.

Juf Saskia 

Juf Wanda

Wat leuk dat je even bij ons in groep 4a komt kijken. We zijn een groep van 29 kinderen en wel 3 juffen. Juf Wanda en juf Dagmar zijn er op maandag en dinsdag en juf Saskia op donderdag en vrijdag en juf Wanda en juf Saskia zijn er samen op woensdag.

 

Groep 4 vormt samen met groep 3 de basis voor de rest van de basisschool. In groep 3 hebben we de basis gelegd met lezen, spelling, taal en rekenen. Deze basis wordt in groep 4 verder uitgebreid. We willen ook dat kinderen zich steeds meer bewust worden van hun eigen leerproces. Dat dit proces zichtbaar is voor hun. “Wat kan ik” “wat vind ik nog moeilijk” “wat kan ik doen/oefenen”. We benadrukken dat fouten maken bij leren hoort en werken veel met en praten over de “Leerkuil”. Ook begrippen als Groei mindset en Vaste mindset worden eigen gemaakt en stimuleren de Groei mindset.

 

Naast de kennisvakken is er ook aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling. We worden in groep 4 steeds zelfstandiger en zoeken steeds meer onze eigen weg. Hierbij moeten we rekening houden met de emoties van onszelf en anderen. In onze mini maatschappij kunnen we alvast een beetje oefenen hoe het in de “echte” wereld gaat. Dit leren we van de juffen en van en met elkaar. 

 

In groep 4 spelen we 2x 15 minuten buiten. Op het plein zijn er verschillende spelmogelijkheden, maar er mogen ook stepjes en skeelers worden meegenomen.

Ook binnen is er nog tijd om te spelen. Dit doen we oa met Kapla, constructiemateriaal, gezelschapsspellen, puzzels of met onze Busy Boxes. Deze Busy Boxes zijn doosjes met daarin allerlei soorten materiaal en spelletjes. Er zijn geen opdrachten aan deze boxes verbonden, de kinderen kunnen hun fantasie dus goed gebruiken.

 

Om extra aandacht te besteden aan crea, muziek, drama, techniek en cultureel erfgoed, werken we 1x pw samen met de kinderen van groep 3 en 4 in ateliers. De kinderen mogen zelf kiezen waarmee ze aan de slag willen en de leerkrachten verzorgen de ateliers.

 

We hopen dat jullie een leuk beeld hebben gekregen bij hoe wij werken in groep 4a!