Groep4A

Welkom bij groep 4A.

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Cindy in de groep

Op donderdag en vrijdag is juf Annemiek in de groep.

 

We zijn dit jaar goed van start gegaan door samen regels voor onze groep op te stellen en samen met elkaar gaan we zorg dragen voor een heel mooi jaar. De nieuwe methode voor sociaal emotionele ontwikkeling Kwink valt ook erg in de smaak, heel herkenbare onderwerpen waar we samen mee aan de slag gaan!

 

We zijn druk in de weer geweest met het thema herfst!

Met zn allen op pompoenpad in Geersdijk! Super gezellig en leerzaam.

Paddestoelen zoeken rondom de school.

We weten nu dat dit een schimmel is die onder de grond allemaal draden heeft waaruit weer nieuwe paddestoelen uit ontstaan.

We hebben de sporen gezocht in champignons, die zaten tussen de plaatjes maar we hebben ook gezien dat er buisjeszwammen zijn en boleten.

 

Met rekenen hebben we leren spiegelen, dit deden we met lego.

We kregen allemaal een lego plaatje waar we de helft van mochten bebouwen daarna gaven we het plaatje aan de ander en die mocht hem in spiegelbeeld nabouwen!

Ook kwamen de + en -sommen over het tiental aanbod. Best moeilijk maar met ons stappenplan komen we er nu wel allemaal uit.

 

We werken ook over de Bouw en nu hebben we een stalletje voor Amerigo in verband leren metselen. Dit maakten we met suikerklontjes, bloem en water.Groep 4a is voor het eerst met Blink gestart!

Wat hebben we genoten van het dinosaurus thema! Enthousiaste leerlingen en betrokkenheid ten top. We hebben het thema doorgetrokken naar de beeldende vorming lessen en hebben uit 1 stuk klei een dinosaurus gevormd. Tijdens de natuurlessen hebben we geleerd in welke leefomgeving deze dieren verbleven en we hebben a.d.h.v deze info een achtergrond gemaakt.

Tijdens de rekenlessen hebben we ook de grootte van een dinosaurus uitgetekend op het schoolplein en gekeken hoeveel kinderen passen er dan in 1 dinosaurus.