Groep 4B

informatiebrief groep 4

 

Via bovenstaande link kunt u de informatiebrief van groep 4 openen.

juf Renny

             juf Annemiek

In groep 4b wordt heel hard gewerkt en hebben we het heel fijn met elkaar. We zitten met 28 kinderen bij elkaar en hebben 2 juffen. Juf Renny is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Annemiek op donderdag en vrijdag.

 

Groep 4 vormt samen met groep 3 de basis voor de rest van de basisschool. In groep 3 zijn we begonnen met de beginselen van lezen, spelling, taal en rekenen. Deze basis wordt in groep 4 verder uitgebreid. 

 

Niet alleen de kennis vakken krijgen aandacht maar er is ook veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling. We  worden in groep 4 steeds zelfstandiger en gaan steeds meer onze eigen weg zoeken, daarbij moeten we rekening houden  met de emoties van onszelf en de ander. In onze mini maatschappij kunnen we oefenen hoe het in het echte leven gaat. Dit leren we van de juffen en van en met elkaar.

Heel vaak leren we dit met de methode KWINK en oefenen we het elke dag.

 In groep 4 spelen we 2x 15 minuten buiten, dit doen we ‘s morgens op het bovenbouw plein en ‘s middags op het onderbouw plein. Op het plein zijn er veel speelmogelijkheden. We mogen ook altijd stepjes of skates meenemen. Op het ronde fietspad rond onze school kan je heerlijk steppen en skeeleren of rolschaatsen. Ook zijn er genoeg bosjes en klimrekken om in te spelen.

 

In de klas spelen we ook nog wel eens. Met de kapla, constructiemateriaal, gezelschapsspellen, puzzels  of met onze busy boxjes. Dit zijn doosjes met materiaal waar je mee kunt bouwen, kleien, spelen, puzzelen, kleuren en nog veel meer. We hebben er wel 30 in onze klas.

Ook hebben we ateliers in groep 4, je mag opgeven welk atelier jou leuk lijkt. Zo is er bijvoorbeeld een atelier drama, muziek, beeldend, techniek enz. 1 x per week gaan we samen met de kinderen van groep 3, 4 en 5 naar een atelier en volgen daar de les van de leerkracht die dit atelier geeft.