Groep 5

Wij genieten heel erg van buitenlessen en laten we dan toch een beetje boffen dat we in de unit les krijgen..... We stappen de deur uit en we hebben een groot plein en een bos tot onze beschikking! 
Zo bedachten de juffen een renspel waarbij je eerst een parcour moest kiezen, daarna een woordkaartje uit de emmer moest pakken, dan terug moest rennen naar je schrijfblad en het meervoud op moest schrijven van het woord dat op het kaartje stond. Zo oefenden we woorden waarin de 'f' een 'v' wordt (duif - duiven) en de 's' een 'z' (kaas - kazen). Een andere keer hingen er allemaal taalopdrachten op de unit. Samen met een maatje moest je alle opdrachten maken, dat ging heel erg goed!

Welkom in groep 5b!

Wij zijn een gezellige groep met 21 kinderen; 10 jongens en 11 meisjes. Op maandag en vrijdag is juf Petra onze juf en op dinsdag t/m donderdag juf Carolien.

Wij vinden het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Aardrijkskunde en geschiedenis staan wel in onze top-3 van leukste vakken. Op de foto kunnen jullie zien hoe wij prehistorische kunst maakten. Met houtskool tekenden we onze hunebedden of wilde dieren en met  zelfgemaakte verf van eigeel en steenpoeder maakten we onze tekening af.

Op vrijdag gaan we vaak knutselen. Daar genieten we van. Het is een gezellig moment en we kunnen onze creativiteit goed kwijt. Zo hebben we van een fles een fanatasiedier gemaakt. 

Momenteel hebben we op vrijdag ateliers. We kunnen dan kiezen uit verschillende activiteiten zoals: beeldende vorming, muziek, cultureel erfgoed, koken of ontdekkasteel.  We doen dit samen met de kinderen van de groepen 3 en 4, zo leren we elkaar goed kennen en kunnen de meesters en juffen hun talenten inzetten!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we naar een mobiel planetarium geweest. Het was een soort tent waarin het net leek alsof we in de ruimte waren! We leerden over de planeten en het heelal.

Aan het begin van het schooljaar hebben we via de mail de belangrijkste informatie van de groep gestuurd.

U kunt dit hier teruglezen.