Groep 6

In groep 6 doen we veel leuke dingen, zo gaan we er ook vaak op uit. We zijn bijvoorbeeld met de hele klas wezen varen op de Oosterschelde. Hier hebben we geleerd wat hoog en laag water is en hebben we een heleboel zeehonden gezien. Ook hebben we de hervormde kerk in Kapelle bezocht. We hebben de top van de kerk beklommen, het waren wel 176 treden!

 

Ook heeft groep 6 aan veel wedstrijden meegedaan. Zo hebben de meiden en de jongens allebei mee gedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. De meiden hebben de 4de plaats behaald en de jongens zijn kampioen geworden! Ook hebben we een voorleeswedstrijd gehad in de klas. De winnaar van groep 6 was Caylin, ze las zo mooi voor! Een echt voorleeskampioen!

 

Naast de gewone lessen hebben we ook veel bijzondere lessen. Zo hebben we twee keer een techniekles gehad. Hierbij ging het over constructies bouwen, zoals een brug of een hoge toren. Ook hebben we twee keer een muziekles gehad met de boomwackers. Dit zijn een soort slaginstrumenten.

 

Ook zijn er een aantal vakken nieuw dit jaar. Zo hebben we topografie erbij gekregen. Tot nu toe hebben we de volgende onderdelen al gehad: de provincies en hoofdsteden van Nederland, Zeeland, Gelderland, Groningen en zijn nu bezig met Friesland. Ook hebben we weer schoolzwemmen. Alleen leren we nu reddingszwemmen. Dit is zwemmen met kleren aan. We leren verschillende grepen om mensen in het water te redden en poppen op te duiken.

 

Een ander nieuw vak is Kwink. Kwink is bedoeld voor sociaal-emotioneel leren. Zo leren we over afspraken maken en jezelf hieraan leren houden, conflicten oplossen, complimenten geven, pesten, etc. Om te oefenen met complimenten geven hebben we een complimentenbal in de klas. Iedere dag heeft iemand anders de bal, degene die de bal in zijn of haar laatje vind moet dan die dag complimenten geven aan verschillende leerlingen. Aan het einde van de dag mogen drie kinderen raden wie de bal die dag had! Verder is het ook belangrijk bij Kwink dat je je klasgenoten goed leert kennen, zodat je weet wat iemand anders wel leuk vind en wat niet. Hiervoor hebben wij de ‘dit ben ik-tas’. Degene die de tas heeft vult de tas met 5-10 spulletjes die bij hem/haar horen. Als de tas gevuld is, presenteert de leerling zijn spulletjes 1 voor 1 en verteld hier iets bij. Daarna wordt er een lootje getrokken en is de volgende aan de beurt voor de dag daarna.

 

Momenteel zijn we druk bezig met de herfst, zo hebben we een mooie herfstboom gemaakt met een achtergrond van waterverf. Ook zijn we bezig met een herfstboekje. Hierin staat veel informatie over dingen die in de herfst gebeuren. Zo hebben we het over bloemen, bladeren, paddenstoelen en nog veel meer dingen over de herfst!

 

Groep 6 is nu al een top jaar en wordt alleen nog maar leuker! Denk maar aan de sinterklaasviering die er al bijna aankomt en we nu al druk mee bezig zijn!