Groep 6B

Groep 7 is, gelukkig weer in de klas, bezig aan de laatste weken van het schooljaar.
In de Corona-weken kregen we iedere dag van 9.00 tot 10.00 uur les via Google Meet van één van de juffen. Daarna gingen we zelf aan de slag met ons huiswerk. Dat ging ons best goed af, maar we waren allemaal toch ook erg blij dat we weer naar school mochten. Eerst met 15 en 16 kinderen en nu gelukkig weer met alle 31 bij elkaar.
We zijn hard bezig om nog wat dingen te herhalen en verder te oefenen. Sommige dingen kunnen we al erg goed, zoals lezen en spelling. Andere dingen zijn behoorlijk lastig. Rekenen bijvoorbeeld heeft onderdelen die erg moeilijk zijn. Hier moeten we in groep 8 nog even verder mee oefenen voor we het echt onder de knie hebben. 
Behalve met leervakken zijn we ook met onze handen bezig.
Tijdens de Corona-tijd hebben we allemaal geknutseld aan een vliegtuigje of een zonnebloem van hout. Deze hebben zonnepaneeltjes. Als die opgeladen zijn gaat het vliegtuigje zelf rijden. 
Nu gaan we leren hoe we moeten gutsen. We gaan ons eigen logo bedenken, uitgutsen en dan afdrukken.
Ook zijn de gymlessen weer gestart. Soms gaan we naar het korfbalveld van Korfbalvereniging Kapelle. Dat is leuk, lekker bewegen met elkaar.
Op de donderdag voor de finale van de Voice Kids kwam Dax Hovius bij ons op school. Hij is een oud leerling van onze school. We schreven hem, voordat hij kwam, allemaal een brief om hem succes te wensen. Al die brieven heeft hij van ons gehad. Hij speelde voor ons. Wel buiten, want binnen mocht door de Corona-regels niet. Daarna gingen we ook nog op de foto. 
We zijn heel trots op hem dat hij de Voice Kids gewonnen heeft en hopen dat hij nog veel mooie en gave muziek gaat maken!
We wensen iedereen alvast een heel fijne zomervakantie!
Groetjes van groep 7

Groep 7Dit jaar bestaat groep 7 uit 31 kinderen, 2 juffen en 1 stagejuf.

We zijn een gezellige groep, met allerlei soorten kinderen, talenten, hobby’s en interesses.

Er wordt graag gesport: voetballen, paardrijden en hockey zijn favoriet.

We houden van tekenen, dansen, gamen en buiten spelen, en we zorgen graag voor onze huisdieren.  

We kunnen onze talenten ook goed gebruiken bij allerlei opdrachten op school.

Dit jaar werken we voor het eerst een deel van de dag op de chrome books.

Dit doen we bij rekenen, taal en spelling. Deze vakken zijn in groep 7 flink moeilijker geworden. Breuken, verhoudingstabellen, cijferen onder elkaar en tekenen op schaal is lastig. Om te oefenen met dit laatste onderdeel tekenden we onze eigen slaapkamer op de schaal 1:20. Bij taal leren we lastige woorden, zinsontleding en interpunctie. Bij spelling is werkwoordspelling nieuw.

 

Via het digibord werken we met de methodes van Blink. Bij Engels is Groove me nieuw. Aan de hand van een lied uit de hitlijsten leren we allerlei nieuwe woorden en zinnen. Zo kunnen we al aardig met elkaar praten in het Engels. Ook aardrijkskunde en geschiedenis doen we graag. Bij geschiedenis leerden we over de Eerste Wereldoorlog. We schreven als soldaat een brief naar huis en tekenden een stripverhaal over een bijzondere Kerstnacht tijdens die oorlog. Nu is het thema klaar en gaan we ons verdiepen in de Tweede Wereldoorlog. Hierbij gaan we ook diverse bezoekjes brengen aan onder andere de Franse Militaire begraafplaats in ons dorp.

 

Tijdens de eerste creatieve ronde van dit jaar op vrijdagmiddag gaf Juf Jeannette ons dramales. We deden allerlei opdrachten en moesten vaak erg lachen. Bij juf Selina uit groep 6 kregen we muziek en ontwierpen we een eigen muziekstuk met instrumenten en woorden.

Meester Ruben uit groep 8B leerde ons over de Zeeuwse taal. Niet heel veel kinderen praten dit nog goed, maar we kennen stiekem toch nog best wel wat woorden. Bij juf Marja leerden we over de kunststroming: De Stijl. We maakten zelf een Mondriaan.

 

Zo vliegen de weken voorbij en komen er nu heel gezellige weken aan met het Sinterklaasfeest, de Adventstijd en daarna de Kerstviering.

Daar hebben we nu al zin in!

 

Groetjes van groep 7,

Juf Jeannette

Juf Marja

Juf Lisanne

 

Aan het begin van het schooljaar hebben we via de mail de belangrijkste informatie van de groep gestuurd.

U kunt dit hier teruglezen.