Groep 7

Hallo allemaal,
Wij zijn goed gewend in groep 7. Het is wel hard werken hoor! We zijn dit schooljaar gestart met het werken op chrome-books. Iedere morgen oefenen we hierop voor rekenen, taal en spelling. We leren over oppervlakte en omtrek en maken keersommen en staartdelingen. We weten nu wat de directe en indirecte rede is en kennen het werkwoordelijk gezegde.
Natuurlijk is er ook tijd om dingen te leren zonder computer: bij geschiedenis schreven we een brief. We deden alsof we zelf een soldaat waren in de eerste wereldoorlog en we schreven naar onze familie of vrienden.
Soms werken we alleen, vaak ook samen, want samen weet je meer en kun je van elkaar leren. Ook werken we in groepjes: knopen leggen, morsen en seinen, muzieknoten op de piano of we helpen elkaar bij gymnastiek.
Koos de vuilnisman kwam langs en vertelde ons nog weer een keer over het belang van het scheiden van afval. Uit onze groep zitten er nu vijf kinderen bij de milieupolitie om te zorgen dat onze school en het plein netjes schoon blijven. 
In de leerlingenraad van onze school zitten ook twee kinderen uit groep 7. Aan hen kunnen we al onze ideeën en wensen kwijt. Zij bespreken die dan met de raad en de directrice.
Inmiddels is de kinderboekenweek geweest. Het was erg leuk. We deden ook mee aan de voorleeswedstrijd en de winnaar van de school zit in onze klas!
Groetjes van groep 7
Juf Jeannette, juf Marja en stagejuf Jorina
We zitten inmiddels halverwege het schooljaar en groep 7 heeft weer een aantal drukke weken achter de rug.
Er gebeurde van alles.
We maakten onze CITO toetsen, maar hadden ook veel bijzondere activiteiten.
We zetten alles voor u op een rijtje en de foto's laten zien dat we genieten van allelei vakken en op allerlei manieren.
* Na een half jaar stage op de dinsdag tot en met vrijdag namen we afscheid van juf Jorina. Zij gaat nu weer verder met haar eigen studie op het Hoornbeekcollege in Goes. We missen haar extra handen in onze grote groep en de "soep" momentjes op donderdag!
* Van Basketbalvereniging Smokkelhoek uit Kapelle kregen groep 7 en 8 tijdens de gymles op vrijdag een clinic basketbal. Erg leuk dat deze les gegeven werd door twee oud-leerlingen van onze school. We nodigen andere sportverenigingen uit Kapelle van harte uit om ook een les te geven, want de kinderen vonden het erg leuk om les te krijgen van mensen die echt gespecialiseerd zijn in een bepaalde sport.
* We werken bij geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog. Het verloop van de oorlog in Nederland, het leven van Anne Frank, maar ook de gebeurtenissen rond Kapelle en de slag om de Schelde worden besproken. We vonden het een zeer waardevole toevoeging om het museum Vitality te mogen bezoeken en ook de Franse begraafplaats maakte veel indruk. Wat prachtig dat deze zo mooi onderhouden wordt!
* Van boekhandel Lectori uit Kapelle kregen alle kinderen het boek Ronja de roversdochter. Het bijzondere was dat ze dit boek kregen van de kinderburgemeester van Kapelle die prachtig verkleed was als Ronja! De kinderen kregen meteen zin om te lezen. Hartelijk bedankt!
* We oefenen hard voor het verkeersexamen. Met de jeugdverkeerskranten, met een examenboekje, maar ook met de lego kun je prima verkeerssituaties nabouwen en bespreken.
* Op 6 vrijdagmiddagen krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 de keuze uit 7 creatieve workshops. Opdrachten uit het Kunstkabinet, de techniektorens en de pittige plustorens komen aan bod. We maken mozaiek, vullen kleimallen met gips, we figuurzagen, maken tandpasta en gel, .... Gelukkig hebben we hulp van moeders, vaders en een opa! Zonder hen konden we dit niet organiseren!
* Afgelopen vrijdag kregen we een startshow voor het project Mad Science. Hier gaan we na de vakantie mee aan de slag. We gaan weer veel nieuwe dingen ontdekken en hopen weer nieuwe talenten te ontdekken in ons zelf!
Groeten van groep 7 en de juffen.