Groep 7

Groep 7Dit jaar bestaat groep 7 uit 31 kinderen, 2 juffen en 1 stagejuf.

We zijn een gezellige groep, met allerlei soorten kinderen, talenten, hobby’s en interesses.

Er wordt graag gesport: voetballen, paardrijden en hockey zijn favoriet.

We houden van tekenen, dansen, gamen en buiten spelen, en we zorgen graag voor onze huisdieren.  

We kunnen onze talenten ook goed gebruiken bij allerlei opdrachten op school.

Dit jaar werken we voor het eerst een deel van de dag op de chrome books.

Dit doen we bij rekenen, taal en spelling. Deze vakken zijn in groep 7 flink moeilijker geworden. Breuken, verhoudingstabellen, cijferen onder elkaar en tekenen op schaal is lastig. Om te oefenen met dit laatste onderdeel tekenden we onze eigen slaapkamer op de schaal 1:20. Bij taal leren we lastige woorden, zinsontleding en interpunctie. Bij spelling is werkwoordspelling nieuw.

 

Via het digibord werken we met de methodes van Blink. Bij Engels is Groove me nieuw. Aan de hand van een lied uit de hitlijsten leren we allerlei nieuwe woorden en zinnen. Zo kunnen we al aardig met elkaar praten in het Engels. Ook aardrijkskunde en geschiedenis doen we graag. Bij geschiedenis leerden we over de Eerste Wereldoorlog. We schreven als soldaat een brief naar huis en tekenden een stripverhaal over een bijzondere Kerstnacht tijdens die oorlog. Nu is het thema klaar en gaan we ons verdiepen in de Tweede Wereldoorlog. Hierbij gaan we ook diverse bezoekjes brengen aan onder andere de Franse Militaire begraafplaats in ons dorp.

 

Tijdens de eerste creatieve ronde van dit jaar op vrijdagmiddag gaf Juf Jeannette ons dramales. We deden allerlei opdrachten en moesten vaak erg lachen. Bij juf Selina uit groep 6 kregen we muziek en ontwierpen we een eigen muziekstuk met instrumenten en woorden.

Meester Ruben uit groep 8B leerde ons over de Zeeuwse taal. Niet heel veel kinderen praten dit nog goed, maar we kennen stiekem toch nog best wel wat woorden. Bij juf Marja leerden we over de kunststroming: De Stijl. We maakten zelf een Mondriaan.

 

Zo vliegen de weken voorbij en komen er nu heel gezellige weken aan met het Sinterklaasfeest, de Adventstijd en daarna de Kerstviering.

Daar hebben we nu al zin in!

 

Groetjes van groep 7,

Juf Jeannette

Juf Marja

Juf Lisanne

 

Aan het begin van het schooljaar hebben we via de mail de belangrijkste informatie van de groep gestuurd.

U kunt dit hier teruglezen.