Groep 8

Met 35 kinderen, een meester en een juf vormen we dit jaar groep 8.
We zijn het jaar goed begonnen door al na drie weken op schoolkamp te gaan in Arnemuiden.
Dat was echt heel gaaf! We hebben genoten van allerlei activiteiten zoals een vossenjacht in Veere, spelletjes overdag en 's avonds, kanoën, het beklimmen van de Lange Jan in Middelburg en een geweldige bonte avond met allerlei optredens.
Na ons kamp is het echt goed begonnen met de leerstof in groep 8. We werken hard voor alle vakken. We leren breuken optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. We ontleden Nederlandse zinnen en oefenen het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord.
Gelukkig is er ook tijd voor beweging en ontspanning. Onze sporthal is dichtbij en twee keer per week leven we ons uit met sport en spel!
Meester Ruben is dol op geschiedenis. Op dit moment verdiepen we ons in het leven van belangrijke personen zoals Nelson Mandela en gaan we leren over belangrijke gebeurtenissen die de samenleving beïnvloed hebben in de afgelopen jaren.
Juf Marja geeft aardrijkskunde. Eerst leerden we over meridianen parallellen en nu werken we over wonen. De termen ruimtelijke ordening, en infrastructuur kwamen aan bod en we verwerkten de informatie uit het boek in een mindmap. Op een vrijdagmorgen kwam dhr. Peter Vogel van de gemeente Kapelle ons uitleggen hoe de gemeente Kapelle ontstaan is en hoe hier de ruimtelijke ordening geregeld wordt. We mochten van alles vragen en maakten aantekeningen voor een verslag. Echt heel interessant!
Creatief zijn we onder andere op vrijdagmiddag. We maakten een dier van papiermaché en beschilderden ze ook. Nu werken we aan een logo voor ons zelf met fine-liner en ecoline.
Inmiddels hebben we ons voorlopig advies gehad voor het voortgezet onderwijs en in de komende tijd gaan we naar open dagen om te bekijken naar welke school we dan gaan.
Maar voorlopig genieten we lekker nog even op ons eigen Honk!