Groep3B

Welkom in groep 3b!

Wij zijn een enthousiaste groep van 20 kinderen. Wij willen heel graag leren lezen en Zoem de bij helpt ons daarbij! Zoem kent alle letters en kan al heel goed lezen. Wij weten ook al een heleboel letters en met hulp van Zoem en de juffen leren we er elke week een paar bij! Kijk maar eens op de foto’s, dan kun je zien dat wij al heel goed woordjes kunnen maken!

Op maandag en vrijdag is juf Petra onze juf en op dinsdag, woensdag en donderdag is juf Yvonne bij ons in de klas. Wij hebben een heel gezellig lokaal op de eerste verdieping van ’t Saamdeel. We hebben geluk, want aan ons lokaal zit een prachtig balkon. Bij mooi weer kunnen we daar lekker onze boterham opeten of ons werk maken aan één van de picknicktafels. 

Naast leren lezen doen we natuurlijk ook nog heel veel andere dingen. Met rekenen oefenen we de getallen tot 20, maar stiekem kunnen wij samen al tot 50 tellen! We oefenen in onze werkboekjes, maar ook met allerlei spelletjes. Spelen en leren gaan namelijk heel goed samen! We genieten van het samenspelen op het plein en af en toe mogen we ook lekker met de lego en de kapla spelen. We maken dan de mooiste dingen! 

 

In de kinderboekenweek hebben we gewerkt over “Bibbers in je buik”. Een schrijfster kwam vertellen hoe zij haar verhalen bedenkt en er mooie illustraties bij maakt. Met allerlei herfstspulletjes lukte het ons om enge monsters te tekenen! Ook het verhaal van Bange Barend, de arend die niet durfde te vliegen, stond centraal in deze week. Als afsluiting een spetterende dans “Ben niet bang!”.  Want dansen doen we graag in groep 3b met veel beweegknappe kinderen.

 

En gelukkig bewegen we elke dag. Vaak tijdens de lessen, zoals bij het rekenen als we op zoek gaan om iets te meten of de juiste code moeten doorgeven zodat de robot gaat bewegen. En altijd bij het buiten spelen en gymmen. De moeder van Twam kwam om een echte turnles te geven, hoe leuk is dat!

 

 

En er zijn meer hulpmoeders. Zo komt de moeder van Tim en de moeder van Lotte vaak met ons de spelletjes van Veilig Leren Lezen spelen. Bij elke kern zijn weer nieuwe spelletjes. Zo leren we spelenderwijs alle letters en kunnen we steeds vlotter woorden en zinnen lezen.Sinterklaas was ook volop aanwezig in groep 3b. We hebben met speciale “chocoladeletterklei” letters en  woorden gemaakt, veel voorstellingen gegeven met de sint  en piet handpoppen, het grote pietenhuis gebouwd met duplo en een leuk lied over de Wegwijspiet geleerd en uit volle borst gezongen. Ook zijn er prachtige stoomboten gemaakt van echte klei. En dankzij Coen en zijn mama hebben we gesmuld van een taart die eigenlijk te mooi was om op te eten!