Spaardoel

Ieder schooljaar kiezen we met elkaar een goed doel om te ondersteunen. Iedere maandag staat het spaarvarkentje klaar, waarin kinderen hun bijdrage mogen doen. De bestemming maken we in de nieuwsbrief bekend.

Als er nood in de wereld is, zijn ook incidentele extra acties mogelijk.

 

Dit jaar is gekozen voor  de Stichting Nieuw Aurora.

Nieuw Aurora is een traditioneel dorp in het hart van Suriname. Nieuw Aurora ligt in het district Siplawini, in het ressort Boven-Suriname. In Aurora is een kerk en er zijn twee basisscholen: een openbare en een christelijke. Het dorp beschikt ook over een medische post en een klein vliegveld. Aurora heeft circa 6.000 inwoners. Er gaat geen autoweg naar het dorp, je kan er komen via de Surinamerivier of te voet.

In Nieuw Aurora wonen acht grote ‘families’ (Wikepedia - Aurora). Iedere familie heeft een eigen stuk grond waarop ze de benodigde hutten of huisjes bouwen. De bewoners zijn over het algemeen Samarracaanse marrons, zij stammen af van gevluchte slaven. 

Op de openbare school zitten op dit moment 105 kinderen en op de christelijke school circa 200 kinderen (februari 2017). Alle kinderen die naar een basisschool gaan in Suriname dragen een schooluniform: een spijkerbroek en groen-witte blouse. De kinderen worden door de overheid met een korjaalboot uit de dorpen rondom opgehaald en weer teruggebracht. Op de scholen wordt onderwijs gegeven in de Nederlandse taal.